De winter is er weer, het wordt kouder en iedereen is een tikkeltje minder vrolijk. Tenminste, dat is mijn beeld bij de winter. Ik merk het aan iedereen om mij heen. Al mijn vrienden en vriendinnen hebben meer stress, of het nou van werk is of van studie. En dan is ook nog eens de maand december aangebroken; een maand waarin elk weekend stampvol zit met familieaangelegenheden of andere verplichtingen. Gelukkig heeft kerst ook een leuke kant, namelijk de kerstdagen en oudjaar. Heerlijk dineren met familie en een hele hoop gezelligheid, daar kijkt iedereen volgens mij naar uit! Maar hoe heerlijk zou het zijn als je voor die tijd gewoon even zou kunnen ontsnappen uit alle drukte?!

Even ontsnappen? Dat kan!

Natuurlijk is het mogelijk om even te ontsnappen aan de drukte! Soms is dit zelfs juist beter voor jou én voor je werkgever of je studieresultaten. Als je namelijk opgeladen bent door even ertussenuit te zijn gegaan, heb je vaak extra energie en motivatie en presteer je ook beter. Schroom dus niet om een paar vrije dagen op te nemen of een of twee colleges te missen, want het zal je alleen maar goed doen.

Waarheen dan?

Vaak willen mensen wel even ertussenuit, maar vinden ze het ook lastig om te beslissen waar ze dan heen moeten gaan om goed hun rust te vinden. Ga je namelijk net voor kerst naar een drukke stad zoals New York, dan is je rust ver te zoeken. Maar er zijn genoeg andere opties die wel voorzien in de behoeften van iemand die even wil ontspannen. Denk bijvoorbeeld aan een weekendje naar een spa. Dit kan heel ontspannend zijn en hoeft ook niet eens ver weg te zijn. In Nederland heb je heel veel verschillende mooie spa’s en bij de meeste kan je zelfs overnachten, avondeten en allerlei massages en beautybehandelingen boeken. Ik zeg; goed excuus om jezelf eens extra te verwennen!

Vitamine D

Toch hebben ook veel mensen niet genoeg aan een weekendje in Nederland de rust opzoeken. Door het winterse weer kan je namelijk slecht in je vel zitten en dit is helemaal niet gek. Het is niets voor niets dat mensen vaak zeggen dat ze vitamine D nodig hebben! Dit is geen fabel, want vitamine D is echt een vitamine die het menselijk lichaam zelf kan aanmaken onder invloed van UV-straling. En waar vind je UV-straling? In de zon! Gelukkig hoeft een vakantie naar de zon niet duur te zijn, want bij WeFlyCheap hebben ze nu hele goedkope vakanties. Zoek op hun website even naar ‘goedkope vakantie Spanje’ en je krijgt binnen een paar seconden talloze opties om lekker naar de zon te gaan.