Douchen doen we eigenlijk elke dag. Oké, mijn schoonouders niet, maar de rest van Nederland vast wel. Een douche nemen is een belangrijk ritueel om je verfrist te voelen. Of je nou ‘s avonds of ‘s ochtends onder je favoriete warme waterval staat, het is heerlijk om jezelf een beetje op te warmen en er nog schoon bij te worden ook. Maar wist je dat je aan het soort douche dat iemand heeft veel kunt ontdekken aan iemands persoonlijkheid? Dat wist je vast niet. Toch kan het. Daarom in deze blog: wat het soort douche dat je in huis hebt zegt over je persoonlijkheid. Vergeet alleen je korreltjes zout niet!

De dichte douchecabine

Een douchecabine is een dichte afgesloten plek. Een plek voor koukleumers, omdat het stoom in de douche blijft hangen op het moment dat je doucht. Douche jij het liefste in een dichte douchecabine, dan ben je een hokjesdenker. Grapje, dat ben je helemaal niet. Je bent juist een warm persoon (omdat je het liefste in een warme douchecabine staat). Je houdt van kleine ruimtes die gezellig ingericht zijn, net zoals een Sim. Ook heb ik een vermoeden dat je een beetje een huismus type bent. Want nergens is zo fijn als thuis. Een beetje een introvert type misschien? Heb ik het goed? Met je voorliefde voor de vertrouwde ondergrond van douchebakken houd jij het meeste van zekerheid.

De luxe inloopdouche

Een hele inloopdouche met een regendouche als favoriet? Jij luxepaard. Je houdt van vrijheid, kunnen gaan en staan waar je zelf zin in hebt. Niets wil je weten van zinnen als ‘Het is niet mogelijk’. Je bent een doe-denker, en zegt graag tegen anderen dat ze dingen gewoon moeten doen. Je bent extravert, en zelfverzekerd. De wereld is van jou! Nou ja, niet letterlijk, maar je bent in ieder geval niet bang om je mannetje te staan.

Alleen een douchegordijn

Heb jij thuis alleen een douchegordijn? Dan heb je waarschijnlijk geen geld voor een fatsoenlijke douche. Een douchegoot kopen zou bij jou al een hele klap op je portemonnee zijn. Je bent waarschijnlijk een student. Of je verdient gewoon niks, want jonge mensen verdienen blijkbaar niks meer tegenwoordig. Eigenlijk ben je dus heel normaal. Bovendien kun je lekker dat douchegordijn houden, het enige nadeel is dat het ding steeds tegen je aan komt. Die dingen zijn op de een of andere manier altijd statisch. Hoe kan dat?