Fietsen is een van mijn grootste hobby’s en dat doe ik ook graag elke dag. Achter mijn huis is er een groot park waar ik vaak een aantal rondjes ga fietsen. Laatst heb ik een mountainbike gekocht waarmee ik over alle bospaden heen kan fietsen. Naast fietsen doe ik regelmatig aan fitness en trek ik regelmatig baantjes in het plaatselijke zwembad. Sporten is iets wat ik vaak en veel doe, want dat houdt mij fit en fris. Echter ben ik een paar weken terug tijdens het mountainbiken gevallen. Een crossmotor was op de bospaden aan het crossen. Ik hoorde hem al van een afstand rijden en ik zag hem ook aankomen. Maar de crosser zag mij niet of hij was in ieder geval te laat en is vervolgens tegen mij aan gebotst. Hij droeg voldoende bescherming en hield vrij weinig over aan de botsing. Daarentegen lag ik met pijn aan mijn rug op de grond. Ik was opgelucht dat hij niet was doorgereden, maar hij kwam geschrokken naar mij toe om polshoogte te nemen.

Veel pijn in mijn rug

Het was overduidelijk dat ik niet fout zat, maar dat de crosser juist fout zat. Hij was eerlijk genoeg om dat zelf in te zien en om dat ook toe te geven. Hij had zijn gegevens achtergelaten en heeft vervolgens contact opgenomen met zijn verzekering. Naast dat ik letsel had opgelopen, had mijn mountainbike aardig wat schade opgelopen. De dagen na het ongeluk had ik veel rust genomen, maar de pijn ging niet weg. Ik besloot daarom om even langs de huisarts te gaan. Daar werd geconstateerd dat ik waarschijnlijk een whiplash had opgelopen. Ik kreeg het advies om langs de fysiotherapeut te gaan, zodat ik wat oefeningen kreeg waar ik mee aan de slag kon. Ik heb de oefeningen een aantal weken gedaan. Ik merkte dat de pijn een stuk minder werd. Toch heb ik nog veel last gehad van de botsing. Uiteindelijk heb ik na het ongeluk zowel lichamelijk letsel als materiële schade opgelopen.

Goed kunnen afsluiten

De crosser heeft zijn verzekering benaderd voor de schade van mijn mountainbike. Ik heb het daar niet bij gelaten, want ik was van mening dat ik ook recht had op een schadevergoeding voor het lichamelijk letsel dat ik had opgelopen. Ik wilde de kosten die ik heb gemaakt ook graag bij hem verhalen. Ik besloot om op zoek te gaan naar juridisch advies bij een letselschade advocaat in Den Bosch, zodat ik precies wist waar ik rekening mee moest houden. Uiteindelijk heeft de rechter besloten dat ik daar inderdaad recht op had en daar was ik erg blij mee.