We weten allemaal in welk schuitje we zitten. In de tijd van thuis blijven, veilig en gezond blijven is het soms enorm aanpassen aan de nieuwe situatie. Normaal gesproken ben je gewend elk weekend wat leuks te doen en ook doordeweeks ben je op het voetbalveld of in de sportschool met vrienden te vinden. Helaas is de situatie anders, maar dit wil niet betekenen dat je er niks van kunt maken. Een positieve insteek werkt vaak het best en daarom bekijk ik de situatie graag met, het glas is halfvol, perspectief. Er zijn genoeg dingen die je wel op de 1,5 meter afstand kunt doen of dingen die je thuis kunt doen. Ik neem je graag mee in mijn overlevingstips voor thuis en ik hoop dat je hier iets aan hebt. Heb ik je interesse gewerkt? Lees dan snel verder en bekijk hoe ook jij het thuisblijven overleeft!

Dingen voor binnen

Niets is veranderlijker dan het weer in Nederland, daarom is het goed om verschillende scenario's te bekijken. Het kan zomaar zijn dat het dagenlang achter elkaar regent. Wat ga je dan doen? Je kunt natuurlijk eens beginnen met alle uitgestelde klusjes op te pakken. Een voorjaarsschoonmaak kan nooit kwaad en grote kans dat je al maanden niet onder verschillende meubels hebt gestofd. Er moet natuurlijk ook tijd zijn om leuke dingen te doen. Heel nostalgisch ging ik een Wii u kopen. Met de Wii u speel ik nu weer klassiekers zoals Mario en Zelda. Al jaren wilde ik een Wii u kopen, maar telkens bedacht ik me omdat ik er toch maar weinig tijd voor zou hebben. Nu met wat extra tijd vermaak ik me weer opperbest!

Dingen voor buiten

Het is natuurlijk de bedoeling dat we thuisblijven, maar er zijn genoeg dingen voor buiten die je thuis kunt doen. Ook hier kun je de tuin eens aanpakken en alle klusjes die je daar al jaren moet doen oppakken. Als het onkruid je tegemoet komt als je de achterdeur opendoet, dan weet je in ieder geval dat je je niet hoeft te vervelen. Je hoeft natuurlijk niet altijd actief te zijn en als het echt mooi weer is heb je misschien ook geen zin in al die klusjes. Maar wat doe je dan? Heel simpel je pakt een lekkere tuinstoel, zet die op je balkon of in de tuin en je gaat heerlijk relaxen. Met een zonnetje, een goed boek en een glas wijn red ik me wel.