Wat is Reiki? Reiki energietherapie is een therapeutisch proces dat gebruik maakt van de manipulatie van Reiki energie, die ter plaatse of op afstand met succes kan worden toegepast en ontvangen.

De energie die tijdens de Reiki-therapiesessies wordt ontvangen heeft geen bijwerkingen, heeft geen contra-indicaties en is compatibel met elke andere vorm van behandeling of therapie. In Reiki therapie is er het evenwicht van de zeven chakra's, gelegen tussen de basis van de wervelkolom en de bovenkant van het hoofd.

Er zijn verschillende soorten Reiki, zoals Tibetaans, Essentieel, Karuna en Traditioneel. Ze zijn allemaal gebaseerd op de energie van het universum, maar hebben enkele verschillen zoals de hoeveelheid niveaus en symbolen.

Voordelen van Reiki Therapie

Wanneer je Reiki ontvangt, ontvang je energie en licht om je fysieke, mentale, emotionele en spirituele gezondheid te behouden of te herstellen. Reiki therapie helpt ons om ons lichaam in balans te brengen, te herstellen en te perfectioneren, waardoor een persoonlijke staat van harmonie en verbinding ontstaat.

De grootste voordelen van Reiki therapie zijn:

– Vermindering van stress;

– Snel herstel van verwondingen;

– Lichaamsontspanning;

– Hulp bij het ontgiften van het lichaam;

– Reiniging van het energieveld;

– Ontwikkeling van intuïtie en zelfkennis.

 

Reiki in energie en traditionele therapieën

 

De wetenschap vordert in grote mate in relatie tot de kennis en het functioneren van het fysieke lichaam, maar het is noodzakelijk om de mens in zijn geheel te heroverwegen en te bestuderen.

De traditionele geneeskunde heeft fantastische vooruitgang geboekt en draagt op een buitengewone manier bij aan het verhogen van de kwaliteit en de levensverwachting, maar het menselijk lichaam moet wel in zijn geheel worden begrepen en daarom hebben de theorieën over trillingsenergie de ruimte veroverd, zelfs onder de conventionele medische klasse.

Over de hele wereld zijn er steeds meer medische professionals die willen leren over Reiki energietherapie om genezende energie te kanaliseren als aanvulling op conventionele behandelingen, zelfs in ziekenhuizen.