Er gaat soms wat tijd in zitten. En vaak nog meer dan je in eerste instantie zou denken. Het is ook niet dat je vaak maar 1 verslag moet schrijven tijdens de periode, maar er vaak wel 2 of 3 uit jouw mouw geschud worden. Nou wil je natuurlijk wel dat jouw verslag goed klopt en jouw die voldoende geeft waar je zo hard voor werkt en die je dan ook verdiend. Zo kan jij jouw schooljaren goed afsluiten en knallen tijdens de afstudeerperiode waar je daarna het felbegeerde papiertje krijgt waar je naar verlangt.

Jouw zinsopbouw controleren.

Eigenlijk het belangrijkste onderwerp van jouw verslag is of jouw zinsopbouw wel klopt. Of ja, eigenlijk dat alles goed onderbouwd is en dat de informatie die in jouw verslag staat klopt. Maar het is ook erg belangrijk dat je de juiste zinsbouw hebt en goed lopende zinnen in jouw verslag hebt staan. Het is daarom helemaal niet erg om jouw verslag te laten controleren. Het is helemaal niet erg om hulp te vragen. 

Vraag de hulp, het is niet erg.

Omdat je zelf vaak uren op je verslag zit blind te staren heb je vaak geen idee meer hoe je verder moet gaan. Daarom is het helemaal niet erg om hulp te vragen. Juist heel normaal. Want andere mensen kunnen met een frisse blik kijken naar jouw werk en jou gerichte feedback geven waar je ook echt iets aan hebt. Dit kan je dan voor jezelf goed doorlezen naast je verslag. Dan zal je ook goed begrijpen wat er gezegd wordt en kan je de puntjes op de i gaan zetten. 

Ook is het erg belangrijk om naar de zinsopbouw te kijken. Want als de zinsbouw niet altijd klopt wordt het heel lastig om het verslag door te lezen. Het is zonde wanneer een zin eerst 2 of 3 keer opnieuw gelezen moet worden voordat hij binnen komt. Dat is natuurlijk zonde en dan gaat de essentie van het verslag ook dik achteruit. Het moet juist goed te lezen zijn. Dan kan de lezer en soepel doorheen gaan en krijg je waarschijnlijk ook een hoger cijfer. 

Dus schroom niet om hulp te vragen, dat is totaal niet erg. Jij wilt toch ook gewoon een goed cijfer voor jouw verslag? Staat jezelf niet blind en laat iemand er naar kijken. Dan wordt jouw verslag helemaal top!