De zomer komt er weer aan. Joehoe! We zitten al dik in de dubbele cijfers qua temperatuur en ik heb het weerbericht met 20 graden voor het einde van de week al voorbij zien komen. Natuurlijk duurt de echte zomer nog wel even maar we dromen graag alvast vooruit. Als ik aan de zomer denk, denk ik meteen aan barbecueën en tot ’s avonds laat met vrienden in de tuin kletsen en borrelen. Dus toen ik vanmiddag door mijn keuken raam heen de tuin in keek, dacht ik: nou dat kan anders. Er is in feite niets mis met mijn tuin, zeker niet. Maar gezellig is anders. Ik bedacht me dat er bar weinig kleur was en ik had helemaal geen fijne stoelen om in te gaan zitten.

Het droombeeld

Onwillekeurig gaf ik mezelf in gedachten een standje. Ik had toch wel wat geleerd van al dat eindeloos bladeren in woon magazines? Hoeveel Pinterest borden had ik wel niet waar inspiratie op stond voor de tuin? Ik pakte het er allemaal bij en maakte een lijstje met daarop de dingen die essentieel waren voor in de tuin en de dingen die ik heel graag wilde maar die niet persé nodig waren. Zo stonden er op het ene lijstje al snel; een nieuwe tuin set, bloemen in pot en een grondige reiniging van de barbecue (want hij doet het nog best dus vernieuwen was niet helemaal nodig) en op het andere lijstje stond; een wit doek voor de beamer, lichtjes en het onkruid vrij maken van de tuin. Goed, dat laatste had waarschijnlijk op het lijstje met essentiële dingen gemoeten maar ik stond niet te springen op grassprieten tussen mijn tegels vandaan te trekken.

Aan de slag

En zo gingen mijn vriend en ik op reis naar het tuincentrum. We hebben gekozen voor een loungeset. In eerste instantie gingen we voor een eettafel met stoelen voor buiten maar onze voorkeur ging hier naar huis. Dan maar met het bord op schoot. Inmiddels staat onze tuin in het teken van de kleuren roze, blauw en geel en dat geeft meteen een vrolijke uitstraling. We hebben ook meteen een nieuwe grasmaaier gehaald, want het gras kwam inmiddels al tot onze kuiten. En ook een wit doek en leuke lampjes hebben we geregeld. Dan kunnen we als het ’s avonds laat nog warm is buiten zitten en films kijken op de beamer. Mijn vriend zei dat hij het niet erg vond om de barbecue schoon te maken als ik het onkruid maar weghaalde, nou daar zit ik dan mooi alsnog mee…