Duur printen

Een van de dingen die je mee zult maken als student is dat je eindeloos moet printen. En printen is verschrikkelijk. Dit lijkt misschien een overdreven statement maar het probleem is dat heel veel printers gigantisch veel geld opzuigen. Dit heeft niks te maken met de printer zelf. Een printer kost tegenwoordig niet meer zoveel. Maar het heeft alles te maken met de cartridges die de inkt vasthouden.

Deze zijn namelijk, op de een of andere manier, altijd op. Dit heeft verscheidene redenen. De strategie van printer bedrijven om winst te maken is niet om de printers te ontwikkelen en dan met een winstmarge te verkopen. In plaats daarvan verkopen ze de printers goedkoop, voor dezelfde prijs als de productiekosten of zelfs eronder.

Cartridges niet de printer

Als ze alleen printers zouden verkopen zouden deze bedrijven verlies lijden. De winst maken ze op de inkt die ze voor de printers verkopen. Dit zorgt voor veel problemen. Deze cartridges worden namelijk zo gemaakt dat ze altijd aangeven dat de inkt op is en specifieke cartridges maar op een specifiek model passen. En inkt is ontzettend duur. Dezelfde strategie wordt ook gebruikt door scheermes fabrikanten. Ze verkopen het scheermes met het handvat goedkoop maar daarna moet je ontzettend betalen voor de rest van de scheermessen daarna als ze slijten

Ikzelf heb toen ik student was een relatief goedkope printer gekocht. Ik dacht slim te zijn en niet te veel geld te willen uitgeven aan een printer. Het bleek een verkeerde beslissing. Ik moest daarna namelijk altijd veel geld besteden aan inkt, geld dat ik als arme student helemaal niet had. Daarom heb ik uiteindelijk maar gewoon de printer weggedaan nadat deze kapot ging en besloten voornamelijk bij de Universiteit te gaan printen. Daar hadden ze natuurlijk gigantische printers waar je voor een paar cent per pagina kon printen.

Investeren

Desondanks heb ik hierdoor wel een les geleerd. Als het om printers gaat kun je beter in een dure investeren zoals een Canon printer. Want als je ervoor kiest om een goedkopere printer te nemen zul je uiteindelijk veel meer geld kwijt zijn aan inkt. Qua Canon printers zijn er verschillende modellen waaruit je kan kiezen. Omdat veel meer dan vroeger digitaal gaat is bijvoorbeeld een printer waarbij je ook makkelijk kunt inscannen heel belangrijk. Gelukkig hebben tegenwoordig steeds meer printers dat. Canon is een van de grootste printer en camera merken ter wereld. Daardoor weet je dat je met deze printer altijd goed zit. Dat is als student ook fijn zodat je niet de hele tijd naar de Universiteit hoeft te fietsen om te printen.