Een stad wat voorzien is van veel cultuur, lekker eten, goed stukje geschiedenis en ideaal voor een stedentrip. We hebben het natuurlijk over Lissabon. In deze bruisende stad is er genoeg te doen en te zien. En natuurlijk genoeg te eten en drinken. Zo kan je aan paar dagen ultiem genieten. Wij hebben wat tips om jouw stedentrip Lissabon naar een hoger level te tillen.

Genoeg te eten.

Zoals de titel van deze blog al zegt. Lissabon is de stad van de Pastel de Nata. Dus het is daarom ook echt een reden waarom je deze zoetigheid geproefd moet hebben in de stad waar het ontstaan is. In Lissabon zijn ze gek op zoetigheid, en je vindt er overal pastelarias. De meest bekende plek om te genieten van een custardtaartje? Is bij banketbakker Pastéis de Belém. Maar buiten deze zoetigheden kan je jouw dag ook goed beginnen bij Nicolau. Een plek waar je jouw dag goed kan beginnen met een goed stevig ontbijt. Het eettentje is om half 9 geopend, en reden genoeg om vroeg te gaan. Je staat er al snel in de rij. Veel locals beginnen hun dag hier. En geef ze geen ongelijk het eten is er heerlijk. In de avond heb je vele restaurantjes waar je kan genieten van lekker eten. Zo heb je bij The B Temple heerlijke burgers en kan je genieten van huisgemaakte sapjes. En om de dag af te sluiten, moet je zeker een ijsje halen bij Amorine Chiado. Naar mijn idee, hebben ze hier het beste ijs in de stad!

Vergeet de cultuur niet.

Buiten lekker eten en drinken is er nog genoeg te doen in Lissabon. Want wanneer je aan Lissabon denkt, denk je waarschijnlijk al aan de gele tram. Tram 28 is eigenlijk altijd bomvol maar hier wil je ingezeten hebben wanneer je een bezoekje brengt aan deze stad. Wil je andere culturele bezienswaardigheden bezoeken? Daar heeft Lissabon genoeg van. Denk aan de Torre de Belém, Igreja da Memória en de Centro Cultural de Belém. Genoeg te noemen en genoeg te zien in deze mooie stad. Slenter ook door de kleine zijstraatjes. Hier zie je vaak mooie muurschilderingen. 

Wil je helemaal kleur zien? Dan is een bezoekje aan de roze straat in Lissabon niet uit te sluiten. Een geheel roze straat met veel barretjes. In de avond kan je hier altijd terecht voor een dansje en een drankje en waan je je helemaal onder de locals.