We kennen het allemaal wel. Je bent opzoek naar een nieuw bij baantje, je bent net afgestuurd en op zoek naar een vaste baan, ga zo maar door. Er zijn allerlei verschillende beweegredenen voor mensen om een nieuwe baan te zoeken. Maar hoe pak je dit het beste aan? Wij geven je graag wat tips! 

Tip 1: wie ben jij?

Allereerst is het goed om te kijken naar jezelf. Wie ben jij? Wat zijn je passies en wat vind je leuk om te doen? Als je opzoek bent naar een nieuwe baan, is het belangrijk om te weten wie jij bent en wat je wil. Er zijn natuurlijk honderden mogelijkheden met banen en daarom is het soms lastig om te weten wat jij wil en wat er bij jou past. Dit is ook een kwestie van uitproberen soms. De een weet heel goed wat hij wil, de ander vindt alles leuk en ziet de bomen niet meer door het bos. En dan heb je er ook nog mensen tussen zitten die eigenlijk niets echt leuk vinden en eruit vinden springen. Doe onderzoek online en kijk naar mensen in je omgeving wat zij doen. Het is puur een kwestie van uitproberen!

Tip 2: vacatures bekijken

Het eerste wat je gaat bekijken zijn vacatures. Vacatures zijn oproepen uit bedrijven zelf naar een functie binnen hun bedrijf. In een vacature lees je naar wat voor functie er gesolliciteerd moet worden en welke werkzaamheden hierbij passen. Ook vind je in de vacature vaak de voorwaarden en wat jou beloofd wordt wanneer je de baan krijgt.

Tip 3: uitzendbureaus

Als je door middel van vacatures niets vindt, is een uitzendbureau ook een goede mogelijkheid. Uitzendbureau Den Haag zorgt ervoor dat ze samen met jou gaan bekijken wat er bij je past en welke opties er zijn. Uitzendbureau Den Haag is een bemiddelaar die dus een bedrijf aan jou koppelt. Je kan uiteraard je interesses doorgeven waardoor je samen met Uitzendbureau Den Haag een functie vindt die bij jou past.

Tip 4: CV en motivatie

Als je eenmaal begint met solliciteren, heb je een CV en een motivatiebrief nodig. Een cv is een document waarin je een samenvatting geeft over jezelf. In deze samenvatting staat een korte beschrijving van jezelf. Denk aan je naam, woonplaats, leeftijd en interesses. Ook zet je hier je bepaalde diploma’s in en je werkervaring. Zo kan het bedrijf waarbij je solliciteert kort zien wie jij bent en wat je hebt gedaan. Ook voeg je een korte motivatie toe waarin je uitlegt waarom je hebt gesolliciteerd bij het betreffende bedrijf.