Nog maar een aantal weken en dan is het al kerst! Echt iets waar mensen naar kunnen uitleven. Want zeg nou zelf, kerst is toch de leukste periode van het jaar? Vooral de voorpret is al een feestje op zichzelf. Sommigen halen begin oktober al een kunst kerstboom in huis. Anderen pretenderen dat het pas ‘mag’ na 5 december als Sint Nicolaas is langs geweest. Desalniettemin wordt er op een moment in het najaar een kerstboom in huis gehaald. 

Versiering voor in de boom

De trend van dit jaar is de kleur oud roze. Of het nou veren, slingers, kerstballen, glitters zijn, niets is te gek. Wil je helemaal over de top gaan? Kies dan voor een helemaal roze kunstkerstboom. Hiermee haal je zeker kleur en vrolijkheid in huis! 

Tegenwoordig zie je ook vaak bijzondere ballen of ornamenten voor in de boom. Waar we vorig jaar helemaal gingen voor de unicorn is het dit jaar het jaar van de pauw. Dit extravagante dier steelt de show in menig kunst kerstboom. Een pauw staat bekend om zijn mooie kleurrijke veren. Om de boom iets meer elegantie uit te laten stralen is het leuk om deze te combineren met bijvoorbeeld kralenkettingen. 

Verlichting voor in de boom

Verlichting voor in de kunstkerstboom is misschien wel het lastige om te kiezen. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten, maten en kleuren kerstverlichting voor in de boom te verkrijgen. Kerstboomverlichting bestaan meestal uit LED-lampjes. Waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van de verlichting is de kleur. Felle lampen zorgen voor een kille sfeer en dat wil je zeker niet. Kies daarom altijd voor ‘warm white’ of ‘extra warm white’. Die laatste optie is nog beter om de kerstsfeer in huis te halen. Ook heb je nu smart-verlichting voor in je boom. Dit is mega handig als je bijvoorbeeld uit werk komt en je een timer hebt ingesteld, waardoor de boom aangaat zodra je thuis bent. Maar dit is ook zeker handig voordat je naar bed gaat. Zonder enige moeite gaat de boom op de gewenste tijd vanzelf uit. Ideaal toch?

Kunstkerstboom accessoires 

Eenmaal de kunstkerstboom opgezet en versierd met lampjes en fantastische decoratie, maar dan opeens zie je die lelijke kerstboomstandaard er onderuit steken. Dit moet natuurlijk anders kunnen en jazeker, dit kan anders. De oplossing hiervoor is een mand of kleed voor over de voet. Zo werk je eenvoudig en op een subtiele manier de standaard van de boom weg. Daarnaast kan je je ook ergeren aan het opruimen van de kerstboom. ieder jaar wordt de originele doos van de boom iets slapper, minder bruikbaar of gaat hij zelfs kapot. Kijk dan eens naar een mooie opbergtas voor je boom. Deze zijn er in verschillende kleuren en maten te verkrijgen en zijn handig als je niet zoveel ruimte in je huis hebt. Ze zijn namelijk flexibel en eenvoudig op te bergen. Zo ga jij onbezorgt de kerstperiode in!