Als je volledig je huis compleet wilt maken, maar je hebt niet zo veel geld voor bijvoorbeeld meubels of decoratie. Dan kun je kiezen voor spaanplaat. Het is goedkoper dan authentiek hout, en als je er met zorg op zoekt, dan kun je heus wat vinden wat er ook op lijkt. Het zou een goede oplossing kunnen zijn, maar misschien is dat niets voor jou. Geen zorgen, er zijn ook nog andere manieren om jouw huis compleet eigen maken met een klein budget.
Spaanplaat

Tweedehands winkels zijn je vriend

Het zal je misschien verbazen hoe veel tweedehands winkels eigenlijk verkopen. Noem het maar op of ze hebben het wel; kleding, meubels, servies, boeken, zelfs instrumenten. Het is ook een goed plan om hier een kijkje te nemen als je met een beperkt budget zit, maar toch op korte termijn jouw huis een beetje af wilt ronden. Je kunt het altijd nog vervangen als je daar op een gegeven moment het budget wel voor hebt. Maar er zijn hartstikke veel meubels in prima staat in meerdere tweedehands winkels. Misschien vind je de kleur van het kastje niet zo leuk, maar die kan je dan altijd nog verven. Dat is niet zo duur, ook marktplaats heeft een groot aanbod aan keuzes. Tweedehands is zo gek nog niet.

Vraag eens rond

Vrienden, familie, kennissen, vrienden van vrienden, familie van vrienden. Wie je maar kan bedenken, vraag eens rond of die nog meubels hebben staan die bijvoorbeeld al een tijdje op zolder staan die ze toch niet gebruiken. Of meubels die ze graag willen vervangen omdat ze graag eens wat nieuws willen. Je weet het niet als je het niet vraagt, en zelfs als ze niets hebben, weten ze misschien wel waar jij voor een lage prijs iets leuks kunt vinden.

Verkoop wat oude spullen

Als je toch echt liever nieuwe items voor in jouw huis wilt hebben, dan is daar ook nog iets voor. Verkoop wat oude spullen. Misschien heb je nog kleding liggen, speelgoed, boeken, wat dan ook. Als je dan toch zeker weet dat je wilt sparen voor nieuwe meubels, dan kun je net zo goed twee vliegen in één klap doen. Je komt eindelijk van je rommel af, en je verdient daar misschien nog wat extra bij om weer te gebruiken voor jouw toekomstige aankopen. Je moet het immers wel mooi vinden, want je moet er vast nog wel lang mee aan.