Een ring is een symbool zonder begin of einde. Dit welbekende sieraad past daarom prima binnen de Buddha to Buddha collectie. Buddha to Buddha haalt zijn inspiratie onder andere uit het Boeddhisme. In dit geloof staan liefde en harmonie centraal. Een ring is bij uitstek het menselijke symbool van liefde en vriendschap. Het is daarom niet meer dan logisch dat een Buddha to Buddha ring een item is om te geven aan degene van wie je houdt. Een ring is allang niet meer alleen te geven bij een huwelijk of verloving. Ook vriendschapsringen zijn tegenwoordig erg in. Ook hierbij past een Buddha to Buddha ring uitstekend. Want deze prachtige ontwerpen vallen op aan je vingers. En je kunt er ook leuke andere sieraden bij kopen zoals armbanden. Maar voor veel mensen blijft een ring toch het symbool van de liefde. Dat is al eeuwen zo.

Terug naar Egypte

Laat het maar aan de oude Egyptenaren over om te beginnen met een traditie die nu nog steeds voortleeft. Deze mensen hielden wel van symbolen en mystiek en dat zij dus ook de uitvinder zijn van de trouwring zal niemand verbazen. De trouwring heeft geen begin of eind. Net als de tijd en net als, in het ideale geval, een huwelijk. Een ring symboliseert het eeuwige verbond tussen man en vrouw. In het leven en daarna. De Romeinen namen de traditie over en voegden er nog iets aan toe. Het uitwisselen van ringen komt bij hen vandaan. Overigens waren die ringen niet van goud of zilver, maar van ijzer. Lange tijd gaf trouwens alleen de man een ring aan zijn vrouw. Pas in de 19e eeuw gingen mannen ook trouwringen dragen. Traditioneel zijn trouwringen glad, maar tegenwoordig zie je ook veel edelstenen in de ring. Die edelstenen hebben ook een eigen betekenis. Zo staat aquamarijn bijvoorbeeld voor een gelukkig huwelijksleven.

Buddha to Buddha ring: trouw en vriendschap

Ringen worden allang niet alleen meer gedragen door getrouwde mensen. Ringen zijn ook een expressiemiddel geworden. Sommige mensen dragen aan elke vinger meerdere ringen. Vaak betekenen die ringen ook acht wat voor hen. Vriendschapsringen zijn veel voorkomend. Buddha to Buddha ringen, met hun unieke ontwerpen en eigenschappen lenen zich daar uitstekend voor. Je kunt samen een Buddha to Buddha ring uitzoeken met een symbool dat staat voor jullie vriendschap. De ringen zijn mooi en smaakvol en de achterliggende boodschap is prachtig. Dus ben je opzoek naar een ring? Ga eens kijken bij Buddha to Buddha.