Rotterdam is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je een stedentrip in Nederland wilt maken. Toch zijn er veel leuke hotels te vinden én is er in Rotterdam altijd wel iets te doen. Ga je naar een concert in Ahoy? Boek er dan direct een hotel in Rotterdam bij. Typ bijvoorbeeld ‘Rotterdam hotel‘ in de zoekmachine in en je hebt gelijk een mooi overzicht van alle beschikbare hotels. Logeren op een (voormalig) cruiseschip of in een drijvend hotel? Dat vind je niet in andere plaatsen. Een hotel in Rotterdam centrum is, met het openbaar vervoer, goed te bereiken. Ook hebben veel hotels eigen parkeerplaatsen. Je kunt van alles beleven in Rotterdam, van lekker shoppen tot heerlijk eten, van een dagje naar Blijdorp tot een rondleiding in De Kuip! Maak er een mooie stedentrip van!

Een hotel in Rotterdam centrum is een prima uitvalsbasis voor je activiteiten

Zoals bijvoorbeeld een dagje naar, vind ik, de mooiste dierentuin van Nederland: Blijdorp. In deze dierentuin, die zo goed als alle dagen van het jaar geopend is, zie je dieren op een andere manier. Ze worden daar niet perse in afgesloten hokken gehouden, maar leven in familiegroepen in een nagebootste natuurlijke omgeving. Je kijkt werkelijk je ogen uit. Dat lijkt alleen een leuk dagje uit met de kinderen, maar ook met je lief kan het heel romantisch zijn.

Beklim de Euromast en kijk uit over Rotterdam

Iedereen heeft wel eens een afbeelding van de Euromast gezien, maar maar weinigen hebben ‘m ook echt beklommen. Als je er naast staat zie je pas echt hoe groot en hoog de Euromast is. Je weet niet wat je ziet! In het draaiende topje kun je rustig zitten en Rotterdam en omgeving bekijken. Van de havens tot de binnenstad, alles zie je vanaf de Euromast. Rotterdam heeft het natuurlijk zwaar te verduren gehad in de Tweede Wereldoorlog, maar dat wil niet zeggen dat de binnenstad niet (meer) de moeite waard zou zijn.

Shoppen en eten in Rotterdam

Je kunt in Rotterdam heerlijk shoppen. Als je een hotel in Rotterdam centrum hebt geboekt, kun je tussendoor je aangekochte spullen even naar je kamer brengen. Daar ben je dan zó en je loopt niet de hele dag met zware tassen te zeulen. Ook voor lekker eten kun je prima terecht in Rotterdam. Door de vele mensen van allerlei culturen die er wonen en werken, ontdek je steeds weer nieuwe eettentjes, restaurants en lunchrooms. Op iedere straathoek vind je weer iets anders om te eten. Dat kan heel exotisch zijn, maar ook voor de Hollandse pot kun je prima in Rotterdam terecht!