Het bewegen en onderhouden van je lichaam is erg belangrijk om gezond te blijven. Dagelijks krijg je een grote hoeveelheid calorieën binnen die je lichaam niet allemaal verbrand. Door te bewegen en sporten kun je de calorieën die je gedurende de dag binnen krijgt weer verbranden. Op deze manier krijgt je lichaam voldoende voedingsstoffen binnen en maakt je lichaam toch geen extra vet aan. Als je wil afvallen zul je ervoor moeten zorgen dat je meer calorieën verbrand dan dat je per dag binnen krijgt. Ook met seks kun je calorieën verbranden. 

 

De invloed van seks op het menselijke lichaam

Naast dat de seks je hartslag verhoogt, kun je door het hebben van seks ook calorieën verbranden. Als je er over na gaat denken is het ook niet raar dat dit het geval is. Je bent namelijk constant in beweging en draagt van tijd tot tijd best wat gewicht met je mee. Als je zoent, zul je ongeveer 68 calorieën per uur verbranden. Ook kun je af en toe een massage geven, wat rond de 80 calorieën per uur verbrandt. Het hebben van seks zal niet voor iedereen even lang duren. Waar het ene stel binnen tien minuten klaar is duurt het voor een ander misschien wel een uur. 

 

Bij de gemiddelde seksuele gemeenschap worden er 69 calorieën verbrand. Je kunt bij seksuele gemeenschap van mensen tussen de 18 en 35 uitgaan van andere hoeveelheden verbrande calorieën dan bij ouderen. Ook is er een onderscheid te maken in de hoeveelheid calorieën die een man verbrandt ten opzichte van de vrouw. Een vrouw zal gemiddeld rond de 69 calorieën verbranden gedurende seksuele gemeenschap die rond de 25 minuten duurt. Dit terwijl een man bij 25 minuten seks gemiddeld 100 calorieën zal verbranden.

 

Het hebben van seksuele gemeenschap

Als je ervoor kiest om seksuele gemeenschap te hebben met een ander kun je verschillende manieren van bescherming gebruiken. Er zijn een hoop vrouwen die gebruik maken van de pil of die een spiraal hebben laten zetten. Deze vormen van bescherming zullen je echter niet tegen soa’s beschermen. Om beschermd te zijn tegen het overbrengen van seksueel overdraagbare ziektes is het vereist om een condoom te gebruiken. Als je toch een soa oploopt is het belangrijk om je te laten testen. Je kunt een chlamydia test mannen op verschillende plekken krijgen. Het is belangrijk dat je er zo snel mogelijk iets aan doet om de juiste medicatie tegen de ziekte te kunnen nemen.