Fashion is iets waar je van houdt of iets waar je je helemaal niet mee bezig wilt houden. En toch zien we elk seizoen en elk jaar weer nieuwe fashion trends voorbij komen. Wat we de afgelopen jaren vooral heel veel voorbij zien komen zijn de trends die terug vallen op de jaren 80/90. Broeken met wijde pijpen, platform schoenen en oversized kleding. En zo zal het alle jaren door blijven gaan. Elk jaar nieuwe trends maar waar je toch wel wat verschillen in zal zien. En zo geldt dat ook weer voor de herfst en aankomende winter van 2020/2021.

Bovenkleding

Als eerst de schoudervullingen, die we nu al een seizoen of twee met grote regelmaat voorbij zien komen, zijn terug. Deze trend lijkt regelrecht uit de jaren '80 te komen en word dan ook al volop gedragen op de catwalks. Deze schoudervullingen zie je in allerlei verschillende soorten en maten. Van subtiel in een trui verwerkt tot een flinke schoudervulling in een blazer jurk.

En als je een echte koukleum bent is deze trend ook helemaal iets voor jou, want deze winter kan je niet genoeg vesten in je kast hebben. Vaak wordt dit gecombineerd met een leuke coltrui of T-shirt. En als je hem nou net wat minder braaf wilt combineer 'm dan in plaats van met een jeans met een leren broek (of rok!) en draag er eens een cropped top onder in plaats van een T-shirt. Bang dat je je taille verliest? Gebruik dan een stoere tailleriem.

Qua printjes zit je deze winter goed met ruitjes! Ruitjes zagen we in de zomer al een aantal keer voorbij komen maar ook nu zie je ze weer overal op verschijnen. Van geruite rokjes tot een geruite jas.

Schoenen en jassen

Wat we in de zomer al terug zagen komen in de sneakers zal je dit najaar ook weer veel voorbij zien komen. Hoge platform sneakers in donkere kleuren zijn dit seizoen helemaal stoer. Als je meer van laarsjes houdt kan je ook hoge laarzen nemen met een hoge platform zool.

Qua winterjassen zien we zoals elk jaar weer de standaard gewatteerde winterjassen voorbij komen. Een xplct jas of parajumper jas zijn hier voorbeelden van. Wat ook weer helemaal terug van weggeweest is zijn de teddyjassen. Van korte modellen tot modellen tot op de grond. Ze zijn te verkrijgen in verschillende bruintinten maar ook steeds vaker in wit, zwart, lichtroze of bordeaux rood.