Er bestaan verschillende soorten vrachtwagens en deze worden voor verschillende doeleinden ingezet. Een van deze soorten vrachtwagens is de kipper. En nee, ondanks dat de kipper ook veel in de agrarische sector wordt gebruikt, is dit niet een speciale vrachtwagen voor het vervoeren van kippen. Kippers worden gebruikt om grote hoeveelheden goederen eenvoudig te vervoeren op een zo efficiënt mogelijke manier. In dit artikel lees je meer over dit type vervoersmiddel.

Wat is een kipper vrachtwagen?

De kipper zou je kunnen omschrijven als een moderne vrachtwagen, of moderne kar met een hydraulisch systeem ingebouwd. Vrachtwagens zijn hartstikke efficiënt als het gaat om het vervoeren van grote hoeveelheden goederen. Een nadeel met vrachtwagens is echter dat het laden en lossen van de bak best wel tijdrovend kan zijn. En zeker in de bouw, transport- en agrarische sector is tijd kostbaar. Daarom is de kipper uitgevonden. Met een kipper kun je grote hoeveelheden goederen zoals grond, landbouwproducten, zand en hout vervoeren en met een druk op de knop lossen op locatie. De kipper kiept letterlijk de bak met goederen om, zodat deze producten niet een voor een uit de wagen gelost hoeven te worden. De lostijd wordt hierdoor aanzienlijk verminderd.

Waar worden kippers voor gebruikt?

Kippers worden vooral in de logistieke en agrarische sector veel gebruikt. In de agrarische sector worden kippers bijvoorbeeld gebruikt om landbouwproducten in grote hoeveelheden zoals aardappelen, bieten, wortelen en andere knolgroenten, granen en andere goederen te vervoeren. Maar ook in de bouw worden kippers ingezet om grote hoeveelheden bouwmaterialen zoals zand te vervoeren van of naar de bouwplaats. In de transportsector worden voornamelijk afvalstoffen, vaste stoffen en ook vloeibare stoffen vervoerd met de kipper. Vloeibare stoffen worden dan getransporteerd in een afgesloten tank.

Een kipper kopen

Kippers worden steeds populairder in gebruik en zijn dan ook in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Verschillende merken bieden kippers aan, zoals MAN, Renault, Volvo en Mercedes Benz. De prijzen van kippers kunnen best wel verschillen. Je kan er van uit gaan dat een kipper kopen een grote investering zal zijn. Je kunt al een eenvoudige full steel kipper vrachtwagen kopen voor minder dan 6000 euro. Maar je hebt ook kippers die een wat hogere prijsklasse hebben. Denk hierbij aan rond de 35.000 euro. Als je op zoek bent naar een kipper te koop, dan kun je online kijken naar de verschillende soorten en deals. Meestal staat de prijs en alle informatie over het model erbij, maar soms is de prijs op aanvraag en zul je contact op moeten nemen met het verkoopbedrijf.