Misschien zal je niet meteen tot deze titel getrokken zijn. Het is ook gek om een hele PMD container te huren voor al je plastic. Is dit niet een beetje overdreven? Dit is een terechte vraag en dit vroeg ik me enkele weken geleden ook af. Ik was namelijk van plan om te verhuizen en voor mijn nieuwe huis had ik allemaal nieuwe meubels gekocht. Zoals afgesproken kwamen stuk voor stuk de dozen van het meubilair. Aan het einde van de middag toen ik alles had uitgepakt en op de juiste plaats had gezet viel mijn oog op de enorme hoop plastic die in de hoek van de kamer was ontstaan. Dit was iets dat ik natuurlijk gemakkelijk had kunnen voorkomen als ik maar gewoon een PMD container had gehuurd. Om deze reden schrijf ik nu in dit artikel over waarom je wel een PMD container huren kan als je veel plastic te verwerken krijgt. Dit geldt voor zowel ondernemers als particulieren. Ik zal voor beiden situaties een voorbeeld voorzien.

 

Een PMD container als ondernemer: wat heb ik eraan?

Als je op een kantoor werkt is een PMD container waarschijnlijk niet nodig. Echter wanneer je van kantoor naar een nieuw kantoor gaat verhuizen kan dit zeker wel nodig zijn. Het is namelijk zo dat je hier zoals met mijn eerdere verhaal ook te maken zal hebben met overgebleven plastic. In een zakelijke setting zal het hier minder gaan over plastic van Tv’s en banken maar meer over bureaus en monitoren. Wat de oorsprong van het plastic dan ook mag zijn, het uitgangspunt verandert hierdoor zeker niet. Het is belangrijk om ook in dit geval het plastic op een handige manier te dumpen. Hier kan een PMD container een uitkomst in zijn. Met een PMD container kun je in veel gevallen al je afval in een enkele keer verschepen.

 

Als particulier een dergelijke container huren?

Zoals in mijn introducerende stukje kan het je ook als particulier overkomen dat je eigenlijk een PMD container had moet huren. In mijn eerdere voorbeeld zal het je waarschijnlijk zijn opgevallen dat het om een uiterst zeldzame gebeurtenis gaat. Dit moet ik dan ook toegeven. Echter wil ik meteen erachteraan vermelden dat deze gebeurtenissen minder zeldzaam zijn dan je misschien zou denken. Ook is het zo dat de meeste mensen nooit ook maar een seconde denken aan het huren van een PMD container ook al gaat het zo makkelijk.