We weten allemaal dat we al voor een langere periode in een hele rare tijd zitten. Het corona virus heeft al een tijd grote invloed op ons dagelijks leven. Qua werk is er voor velen veel veranderd maar vooral het sociale leven ligt op zijn kop. Leuke feestjes of met zijn allen uiteten zit er helaas even niet meer in. Voor velen is dit een grote schok en dat is ook begrijpelijk. Maar toch is het belangrijk om er alsnog het beste van te maken want tot nu toe zitten we nog niet in een complete Lock down en zijn er nog genoeg dingen die gelukkig wel kunnen! Er geldt natuurlijk ook een limiet voor hoeveel mensen je thuis mag uitnodigen maar door dit te verspreiden over meerdere avonden heb je ook vaker plezier!

Ontspannen

Deze periode is voor velen een stressvolle periode en daarom is het goed om eens lekker te ontspannen. Lezen is altijd goed en werkt voor veel mensen ontspannend! Dus misschien is het juist nú wel het moment om helemaal te verdwijnen in een dikke roman. Of wat dacht je ervan om eens wat essays of korte verhalen te lezen? Hoe lang geleden is het dat je een dichtbundel hebt opgepakt? Dit is dus het moment! De nieuwe hype van 2020 zijn podcasts! Zet je noise cancelling headphones op (dit is sowieso fijn voor als je niet in je eentje thuis bent en je soms een momentje privacy nodig hebt,) en ga even lekker een uurtje op je bank liggen met een podcast. Of misschien wil je de afwas doen of stofzuigen, dat kan ook. Iedere dag een half uur tot een uur podcast luisteren zou helemaal geen slecht idee zijn. Het is ontspannend en je leert er iets van.

Een gezellige avond met vrienden

Als je toen bent aan wat sociale contacten is een gezellige avond met vrienden een goed idee. Je kan ervoor kiezen om een movie night te organiseren met wat lekkere popcorn en frisdrank. Maar wat velen ook een leuk idee vinden is een spelletjesavond. Laat iedereen zijn favoriete spelletje meenemen en houd een gezellige avond. Wat lekkere drankjes en hapjes erbij en de avond kan niet meer stuk. Wat veel restaurants of websites tegenwoordig ook doen zijn speciale borrelpakketten voor thuis. Bekijk de borrelpakketten daarom is en misschien zit er wel een lekkere bij voor jouw spelletjesavond. Zo zie je maar dat er nog genoeg gezelligheid is ondanks alle ellende in de wereld.