Heb je een webshop? Dan zul je, als het goed is, veel pakketjes moeten versturen. Nu kun je ieder pakketje natuurlijk inpakken in kranten en dan in een bananendoos versturen, maar dat staat nu niet echt professioneel. En dus kun je maar beter zorgen voor goed verpakkingsmateriaal. Door de juiste maat dozen en doosjes, enveloppen en bubbeltjesplastic aan te schaffen, kun je ieder pakketje veilig versturen. Verpakkingsmateriaal koop je in bulk in. Dat is natuurlijk ideaal wanneer je veel pakketjes van hetzelfde formaat gaat versturen. Dat is wel iets om rekening mee te houden als je inkopen gaat doen voor je webshop.

Verpakkingsmateriaal personaliseren is een goed idee

En daar hoef je echt maar weinig moeite voor te doen. Je kunt de dozen en enveloppen natuurlijk laten bedrukken, maar je kunt er ook voor kiezen om op ieder pakketje een sticker met je gegevens te plakken. Op die manier hou je geen onbruikbare dozen over als je noodgedwongen naar een groter pand moet verhuizen. Kies ook goed welk opvulmateriaal je gaat bestellen. Verstuur je kaarsen en kerstballen, dan wil je natuurlijk wel dat deze heel aankomen bij de ontvanger. Je kiest dan voor het al bekende noppenfolie (bubbeltjesplastic). Maar verkoop je elektronische apparaten of onderdelen? Kies dan voor antistatisch materiaal. Veel elektronische apparaten en onderdelen zijn zeer gevoelig voor statische elektriciteit en kunnen dus tijdens het vervoer beschadigen zonder dat dat aan de buitenkant te zien is.

Heb je verpakkingsmaterialen over?

Dat is vooral zonde van de ruimte in je magazijn. De huur is al hoog genoeg en als je dan ook nog eens niet het complete magazijn kunt gebruiken… Gelukkig is er een manier om je nieuwe, ongebruikte verpakkingsmateriaal terug te verkopen. Dat is niet alleen beter voor je portemonnee en de ruimte in je magazijn, je werkt hierdoor ook nog eens mee aan een beter milieu. Jouw overbodige verpakkingsmateriaal, bijvoorbeeld omdat je een te grote maat dozen hebt voor je huidige assortiment, zal niet vernietigd worden, maar een nieuwe mogelijkheid krijgen. Zie de site voor meer informatie.

Bestel je verpakkingsmaterialen online

Voor verpakkingsmateriaal hoef je echt niet naar de winkel. Deze materialen kun je heel gemakkelijk online bestellen. Alle specificaties zijn er duidelijk bij vermeld. Je weet dus precies wat je bestelt voor je gaat afrekenen. Meten is weten. Meet dus de producten die je wilt gaan versturen goed op voor je bestelt. Zo weet je zeker dat je de juiste dozen, kokers of enveloppen bestelt.