Iedereen met een vader, broer, neef, oom of vriend heeft het wel eens ervaren: de dilemma’s en problemen die het opleveren om een leuk en persoonlijk cadeau voor een man te vinden. Voor vrouwen is het vaak simpeler: met een lippenstift of bos bloemen is bijna elke vrouw al snel blij. Maar mannen hechten vaak toch wat minder waarde aan uiterlijke verzorging tot in zulke details, wat het lastig maakt om een leuk cadeau te vinden. Ze vragen zelf vaak al snel om praktische cadeaus, iets van elektronica of juist iets simpels als een nieuwe bus deodorant. Maar als het iemand is waar je een goede band mee hebt geef je natuurlijk liever en wat origineler of persoonlijk cadeau. Lees hier de beste tips!

Kleding essentials

Al hecht niet elke man er even veel waarde aan hoe ze eruit zien, er zijn bepaalde kledingstukken die echt nodig die daardoor handig zijn om te geven, zoals sokken of misschien zelfs onderbroeken. Zo kun je een praktisch cadeau geven waar ze wat aan hebben, maar toch een persoonlijk tintje aan het cadeau geven door een kleur of patroon uit te zoeken wat bij diegene past. In de winter wordt dit nog makkelijker doordat sjaals, mutsen en handschoenen weer leuke nieuwe cadeaus zijn. Daar kan je nooit mee de mist in gaan!

Activiteiten

Bij cadeaus wordt vaak vooral aan fysieke producten gedacht. Maar als je niks leuks kan verzinnen zijn er een hoop andere categorieën cadeaus die je kunt geven. Een kaartje voor een concert, show of toneelstuk wat hij leuk vindt, of bijvoorbeeld een leuk uitje of een weekendje weg. Zoiets is altijd extra leuk om te geven, omdat het meestal niet verwacht wordt en je iemand er dus echt mee verrast.

Mooie accessoires

Als een duur horloge niet helemaal in je prijscategorie past zijn er gelukkig ook voor mannen veel alternatieven qua accessoires. Tegenwoordig zijn er ontzettend leuke armbanden te vinden die stoer zijn maar toch veel toevoegen. Ook zijn er steeds vaker tassen voor mannen te krijgen die veel stijlvoller zijn. Een ander idee is een mooie heren portemonnee. Lekker praktisch, maar je hebt veel keus in stijl, kleur en vorm, zodat je toch kan laten zien dat je wel weet waar hij van houdt!

Een borrel

Misschien niet het meest originele cadeau, maar altijd welkom en handig als je niks kan verzinnen: een fles whiskey voor de liefhebber, of bijvoorbeeld een paar leuke speciaalbiertjes. Zo weet iemand dat jij weet wat hij lekker vindt, en hoef jij niet al te veel te piekeren over het perfecte cadeau. Ideaal dus!