Reizen is helemaal van deze tijd en vooral de jongvolwassenen trekken er graag nog een jaartje op uit voordat het “echte” leven gaat beginnen. Vaak gaan ze voor een aantal maanden of zelfs langer op reis. Dan moet er natuurlijk nog wel even in stijl afscheid worden genomen voordat met een afscheidsfeestje. De gasten op dit afscheidsfeestje willen uiteraard niet met lege handen aankomen maar wat geef je nu iemand die op wereldreis gaat? In dit blog een aantal handige maar vooral ook leuke cadeaus voor op reis.

Een wereldstekker en USB kabel

Tegenwoordig heeft iedereen wel een telefoon of ander elektronisch apparaat wat aan de stroom gehangen moet worden. Een oplader heeft iedereen maak wel mee maar niet in ieder land heb je hetzelfde stopcontact. Een wereldstekker is daarom een ideaal cadeau voor iedere wereldreiziger. Met een wereldstekker kan iedere reiziger overal ter wereld zijn of haar waardevolle elektronische apparaten opladen. Een USB kabel is ook een super handig cadeau en kan ook bijna overal ter wereld gebruikt worden.

Een reisspel

Als wereldreiziger moet je soms veel wachten als je op doorreis bent of je moet jezelf en/of je vrienden zien te vermaken tijdens een van de lange zomeravonden. Een reisspel of een kaartspel kan dan een behoorlijke leuke toevoeging zijn. Een normaal bordspel is uiteraard misschien een beetje te groot maar tegenwoordig bestaan er speciale reisspellen in een kleiner formaat die perfect zijn voor mee te nemen op reis.

Een reisdagboek

Een wereldreiziger maakt natuurlijk behoorlijk wat mee en dat willen ze uiteraard niet vergeten. Een reisdagboek is daarom het perfecte cadeau waarin avonturen en verhalen opgeschreven kunnen worden maar dat is natuurlijk niet alles. Er kunnen uiteraard ook foto’s in worden opgeplakt en gegevens van medereizigers worden genoteerd.

Een reisportemonnee

De belangrijkste bezittingen van een wereldreiziger zijn toch wel belangrijke documenten zoals visums, paspoorten en betaalkaarten. Deze bezittingen willen ze uiteraard zo goed mogelijk beschermen tegen diefstal, waterschade en andere invloeden waardoor deze bezittingen beschadigd kunnen raken. Een reisportemonnee is hiervoor perfect en daarom een ontzettend handig en leuk cadeau om te geven.

Een koptelefoon met noise cancelling

Een koptelefoon is natuurlijk op zich al een handig item maar een koptelefoon dat het omgevingsgeluid weg filtert is al helemaal een top cadeau voor een wereldreiziger. Met deze koptelefoon kunnen ze zichzelf even helemaal afzonderen als dat nodig is. De koptelefoon kan uiteraard ook voor de mobiele telefoon of andere apparaten gebruikt worden.