Al vanaf jongs af aan ben ik niet heel erg handig omtrent elektronische apparaten. En hiermee bedoel ik niet het gebruiken ervan, maar meer het vasthouden. Het gebruiken ervan ging overigens ook niet altijd even soepel. Ik weet nog goed dat ik op mijn allereerste telefoon het spelletje Tetris had. Elke keer als het spel opstartte klikte ik zonder te lezen op OK. Aan het eind van de maand kwam ik er samen mijn ouders snel genoeg achter wat er stond voordat ik op OK drukte. Het gebruiken van het spelletje kostte blijkbaar geld. Gelukkig bleef het hier bij een kleine achttien euro, dit was te overzien. Ik weet nog goed dat ik toen een hele lange tijd geen elektronische apparaat meer durfde aan te raken. Voor mijn verjaardag later in dit jaar kreeg ik een Nintendo DS. Deze heeft mij langzaam maar zeker over de vrees heen geholpen.

Van de trap

Nu het gebruik goed ging, was er nog het simpele maar toch moeilijke onderwerp genaamd vasthouden. Ik weet nog goed dat ik over enthousiast mijn kamer uit kwam rennen met mijn Nintendo DS. Ik liep zo hard tegen de reling aan met mijn lichaam dat ik mijn Nintendo naar beneden liet vallen. Zoals te raden valt lag deze in zo veel stukjes dat het van Lego gemaakt leek te zijn. Jaren later blijkt dat deze onhandigheid mijn nog steeds te achtervolgen. Het gekke is dat het alleen met elektronische apparaten lijkt te gebeuren. Wanneer mijn computer naar de winkel moet voor reparatie mag ik deze absoluut niet zelf dragen. Ergens begrijp ik dit wel. Ik ben te onhandig om dit aan het toeval over te laten. Zelfs nu bij mijn vriendin laat ik vaak zien hoe onhandig ik ben. Ik doe dit niet expres, maar haar spullen vliegen in het rond.

Gelanceerd

Het begon klein, ze liet me een foto zien op haar telefoon en ik liet de telefoon op de bank vallen. Enkele dagen laten lagen we onder de deken een film te kijken. Ik wilde uit bed stappen om naar de WC te gaan. Met een ondoordachte veel te krachtige zwaai slingerde ik de MacBook van mijn vriendin, waar we de film op keken, uit het bed. Deze knalde tegen de muur die heel wat verder op in de kamer staat. Na wat inspectie was het duidelijk. De MagSafe was stuk, dus ik moet de MacBook batterij vervangen. Na deze actie denk ik wel twee keer na over mijn bewegingen.