Niet iedereen houdt van fietsen, maar sommige afstanden lijken te kort om met de auto te gaan. Dan zou je kunnen kiezen voor een e-bike. Het is sneller dan wanneer je een gewone fiets neemt, en het is een goede vervanger voor die korte afstanden die je normaal gesproken onnodig met de auto zou nemen. Maar worden we niet te lui? We weten allemaal dat we moeten bewegen om gezond te blijven, maar doen we dat wel genoeg.

Alles wordt makkelijker

Oké, een elektrische fiets kopen in plaats van een gewone fiets zal nu niet gelijk een drastisch verschil maken. Fietsen moet immers ook net je ding zijn, en je moet toch op je bestemming komen, of je dat nou met de auto doet of met een fiets. Maar alles wordt tegenwoordig wel makkelijker. We leven in een digitaal tijdperk, er is nog maar weinig wat we niet digitaal kunnen doen. Je kan online shoppen, online doktersadvies krijgen, online therapie volgen, en zelfs online je boodschappen doen. Je kunt het maar bedenken of het kan online. Hierdoor hoeven we voor heel veel dingen de deur niet meer uit, en aan de ene kant is dat handig en bespaart het ons tijd, maar aan de andere kant zou het kunnen dat we daar lui van worden.
E-bike

Hoeveel moeten we dan bewegen?

En dat is nog zoiets, veel mensen weten niet eens hoeveel ze eigenlijk zouden moeten bewegen. Is één uurtje sporten per dag genoeg? Of komt het al dichter bij de drie uur? En hoe zit het dan met werken, telt dat ook mee of ligt dat weer aan het beroep? Het is zo makkelijk nog niet om te weten wat er allemaal goed en niet goed voor je is. Er zijn vast en zeker zat regels voor, maar daar hebben we toch allemaal geen tijd voor. Want we kunnen wel heel digitaal zijn tegenwoordig, maar we zijn ook allemaal hartstikke druk.

Maakt het eigenlijk wel uit?

Al die regels en voorschriften over hoe we moeten leven komen ons op een gegeven moment ook wel ons neus uit. Zo weet dat je op een punt komt waarop je jezelf moet afvragen of je liever een klein beetje ongezond bent maar het wel naar je zin hebt, of toch helemaal in perfecte conditie. Als jij van jezelf weet dat je je goed en gezond voelt, en je sport eigenlijk helemaal niet naast de dagelijkse beweging die je al krijgt. Dan is daar toch eigenlijk niets mis mee? We moeten niet vergeten om het ook gewoon naar ons zin te hebben, daar gaat het om.