Het komt steeds vaker voor dat er online bestellingen worden geplaatst via telefoons of tablets. Niet alleen particulieren maken hier vaker gebruik van, ook binnen bedrijven kiezen er frequent voor om een bestelling te plaatsen via hun telefoon. Als b2b webshop is het daarom erg belangrijk dat uw site is afgestemd op mobiele gebruikers. Is uw webshop al zo ver? Zo niet, dan wordt het tijd om uw website responsive te maken. 

Waarom uw webshop responsive móet zijn

Responsive design houdt in dat een website zich aanpast op het gebruikte apparaat van de klant. Als de website wordt geopend op een desktop zal de website er anders uitzien dan op de telefoon. Responsive design is essentieel, omdat het apparaat gebruik onderling zo erg verschilt dat het ontwerp niet goed vertaald kan worden van desktop naar mobiel. Zo is er een groot verschil in bediening en is de schaling anders. Het komt vaak voor dat elementen te klein of niet zichtbaar zijn op mobiele apparaten, omdat bij de bouw van de website alleen rekening is gehouden met desktops. 

Er is een duidelijke verschuiving te zien van desktop naar telefoon, ook binnen b2b e-commerce. Als een website niet te gebruiken is op een mobiel apparaat kunt u veel winst mislopen. Gebruiksvriendelijkheid is namelijk een ontzettend belangrijk onderdeel binnen interface design en als de navigatie niet goed werkt zullen klanten gefrustreerd raken en afhaken. U loopt zo klanten mis, bovendien zal het terugkerende klantenaantal niet kunnen groeien op deze manier. Voorkom dit en maak uw b2b webshop responsive zodat je zeker weet dat je een goede keuze zult gaan maken.

Magento 2 voor B2B webshops 

Hoe kunt u uw website responsive maken? Dit doet u door een progressive web app (PWA) in te schakelen. Het Magento b2b e-commerce platform is een software dat zich specifiek richt op bedrijven die bestellingen leveren aan andere organisaties. Wat deze software zo prettig maakt is dat uw enkel één versie van uw website hoeft te maken die door het programma responsive wordt gemaakt. U hoeft dus geen losse applicatie te ontwikkelen, met Magento 2 maakt u voor ieder apparaat een passende website. Magento 2 richt zich op B2B webshops en zorgt voor een hoge gebruiksvriendelijkheid. Zo kunnen bedrijven binnen twee stappen afrekenen en worden hun aankopen opgeslagen voor een volgende bestelling. Ook kunnen klanten gemakkelijk producten sorteren en zoeken. Maak het uw klanten makkelijk en zorg met Magento 2 voor een toegankelijke webervaring.