Een zakelijke rekening kost geld. Je wilt als ondernemer die kosten natuurlijk zo laag mogelijk houden, omdat je er in principe weinig mee doet. Maar wees je er van bewust waar je een zakelijke rekening gaat afsluiten. Op internet is er genoeg over te vinden welke zakelijke rekeningen goed zijn voor starters en zelfstandige zonder personeel. In dit artikel een aantal tips voor als je een zakelijke rekening wilt openen.

Let op de transactiekosten bij een zakelijke rekening

Ben je inmiddels bezig met zakelijke rekeningen vergelijken dan ben je goed op weg. Als je dat doet moet je niet alleen naar de vaste kosten kijken, maar ook de variabele kosten. Dit zijn kosten die afhangen van het aantal transacties die je maakt. Onder transacties vallen bijvoorbeeld een bijschrijving, afschrijving en automatische incasso. Je hebt diverse banken die een klein bedrag vragen voor iedere transactie die je maakt.

Wat is de goedkoopste zakelijke rekening die er is?

Ben je een klein bedrijf dat minder dan 1180 transacties per jaar doet, dan is Knab verreweg de beste bank om een zakelijke rekening te openen. Want de meeste zelfstandige ondernemers doen gemiddeld maar 160 transacties per jaar wat dus ver onder de 1180 transacties is. Bij Knab bank dus geen extra transactie kosten. Je betaalt natuurlijk wel gewoon voor de vaste pakketkosten en die staan op 6 euro per maand. Dat is goed om te doen. Ben je niet helemaal zeker van Knab bank overweeg dan eens ASN Bank. Een andere bank die uitstekend is voor zakelijke rekeningen. Je betaalt hiervoor een rekening 78 euro per jaar waarmee je maximaal 1000 transacties mag doen. Dat is voor de meeste starters en zelfstandige zonder personeel wel om te doen.

Nieuw in Nederland, de N26 zakelijke rekening

N26 Business is helemaal nieuw in Nederland. Dit is een Europese bank actief in 17 landen waaronder Nederland. Dit is een zakelijke rekening die 100% gratis is. Je kunt ervoor kiezen om een Mastercard erbij aan te schaffen wat je eenmalig 10 euro kost. Voor de rest is het onbeperkt aantal gratis transacties. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat als je geld gaat opnemen via de pinautomaat. Wie doet dat tegenwoordig nog? Desalniettemin rekent N26 Business de eerste 5 pinopnames per maand gratis en daarna 2 euro per pinopname. Liever geen gebruik maken van een Mastercard? Kies dan bij N26 Business voor een virtuele kaart waarmee je online je aankopen kunt doen. ZZP Daily is dé site om hier meer over te lezen.