Je hebt jezelf eindelijk zo ver gekregen om buiten te gaan zitten. Voor je eigen veiligheid heb je je al helemaal ingesmeerd met de zonnebrand met de hoogste factor die je in huis hebt. Je zet een hoed en een zonnebril op en gaat lekker buiten op die gloeiend hete plastic stoelen zitten. Daar wordt je meteen al niet blij van, stel je nou voor dat je die stoelen helemaal niet bloedheet in je tuin hoeft te hebben staan. Zet ze bijvoorbeeld onder een parasol de hele zomer lang, mocht je in de felle zon willen gaan zitten verschuif je de stoel gewoon even. Of je zet ze onder een afdakje, of wellicht een zonnescherm?

Zonneschermen

Bijna iedereen heeft er wel eentje hangen boven de voor- of achterdeur, of misschien wel beide. Het is een top uitvinding zolang het maar niet gaat regenen. En om heel eerlijk te zijn in Nederland weet je het nooit zeker. Zorg er in ieder geval voor dat zodra je het scherm naar binnen rolt, deze niet nat is, anders beschimmelt deze helemaal en daar wordt je niet blij van.
Zonneschermen zijn een top manier om de zon tegen te houden als die ook oprecht op de plek schijnt waar het zonnescherm zich bevindt. Het is niet dat – zoals bij de meeste parasols – je het zonnescherm kan draaien naar hoe jij hem op dat moment graag zou willen hebben. Maar over het algemeen bedenkt de lengte van het zonnescherm een aardige hoeveelheid van de zon.

Een hele workout

Het leuke van een zonnescherm zonder automatisering is dat je er meteen een workout bij krijgt elke keer dat je hem in en uit wilt draaien. Het terug erin draaien gaat vele malen gemakkelijker dan wanneer je het scherm uit moet draaien. Het is een redelijk zwaar werkje vind ik zelf, ik ben er dan ook altijd wel even mee bezig om dat scherm er helemaal uit te krijgen. Tegen de tijd dat het scherm eruit is kan die er al bijna weer terug in zo lang doe ik erover. Je moet namelijk de stok aan de zijkant van het scherm draaien, je draait dus zelf dat gehele scherm eruit, en dat gaat niet bepaald snel.

Vinden we ze nou mooi?

Dit is wellicht een persoonlijke mening, maar de meeste zonneschermen zijn niet de mooiste, maar toch zijn ze dan zo oubollig dat ze wel leuk zijn. En het hangt toch buiten je huis, zoveel last heb je niet van de kleur of de mooie gestreepte print. En anders, het is maar een zonnescherm, er zijn ergere dingen in de wereld…