Sommige mensen hebben erg veel succes met een vrij simpele. Denk bijvoorbeeld aan de teksten die je op een kledingstuk kan zetten. Een sweater bedrukken bijvoorbeeld kan heel lucratief zijn. Denk bijvoorbeeld aan iemand als Gerard Joling die zijn kenmerkende uitspraken op T-shirts liet zetten.  Een gat in de markt. Ook andere mensen maken hier handig gebruik van. Kleding valt op en met een juiste tekst kun je de aandacht vestigen op datgene wat jij in de belangstelling wilt zetten. Maar dan moet je wel goed nadenken over de juiste woordkeuze. Ik als tekstridder ben daar ook veel mee bezig. Schrijven van goede teksten zit me in het bloed. Maar het verzinnen van kernachtige korte zinnen is een hele andere tak van sport. Toch lijkt het mij ook leuk om eens op te vallen met eigen teksten op mijn kleding. Een sweater bedrukken met mijn eigen teksten is weer eens wat anders. Maar hoe pak ik dat aan?

Sweater bedrukken: kernachtig

Een tekst op een kledingstuk moet vooral heel kernachtig zijn. Dat spreekt bijna voor zich. Niemand leest een ellelange tekst op iemands buik. Daarnaast moet de tekst mensen aanspreken. Het moet eigenlijk een bepaalde emotie oproepen. “Ik heb er de kracht niet meer voor” van Gerard Joling is natuurlijk een briljante zin. De uitspraak was al herkenbaar door het feit dat hij die veelvuldig op TV bezigde, maar laten we eerlijk zijn: de emotie die erbij hoort, herkennen we ook allemaal wel. Hoe vaak hebben wij ergens de kracht niet meer voor? En in deze tekst zit ook nog een bepaalde humor. Helaas is deze tekst natuurlijk niet meer te gebruiken, maar zelf kun je vast ook wel een uitspraak bedenken die echt bij jou hoort. Die mensen beschouwen als van jou en die herkenbaar is. Een uitspraak met een achterliggende emotie en met humor.

Laat je zien

Zorg dat die tekst in duidelijk leesbare letters op je sweater past. Heb je eenmaal de tekst dan is een sweater bedrukken erg makkelijk. Je kunt je kleding met alles laten bedrukken wat je maar wilt, ook met foto’s. Online vind je genoeg mogelijkheden. Op een hele aparte manier kun je zo je hele eigen kledinglijn kunnen maken, met alleen maar persoonlijke teksten van jou! Of je laat een sweater bedrukken voor een feestje. Of een hele stapel sweaters. De mogelijkheden zijn eindeloos en je hebt veel keus. Dus durf het aan en val op met je eigen uitspraken! Laat je zien!