Ben jij toe aan een nieuwe auto, dan kan het tegenwoordig nog een lastige klus zijn om de juiste auto uit te kiezen. Misschien ben je al jaren aan het sparen voor jouw droomauto, maar het kan natuurlijk ook gebeuren dat je auto niet meer door de apk komt en je op vrij korte termijn ineens een nieuwe auto moet kiezen en aanschaffen. Dat valt niet mee! We worden overspoeld met nieuwe modellen auto’s van allerlei soorten merken, in verschillende kleuren en ook nog eens met verschillende features. Je auto gaat (als het goed is) toch redelijk wat jaren mee, dus je wilt er zeker van zijn dat je de goede keuze maakt. Een auto zegt vaak ook nog eens iets over de persoon die er in rijdt, dus bij het kiezen van een nieuwe auto mag je dan ook best kieskeurig zijn! Lees: moet je kieskeurig zijn. Misschien maakt het jou helemaal niet uit hoe je auto eruit ziet, zolang ‘ie maar rijdt. Of wellicht vind je het juist wel belangrijk wat jij met jouw auto uitstraalt. Hoe dan ook, je moet tóch de geschikte auto kiezen. Maar waar begin je dan?

Wat vind jij belangrijk?

Het draait natuurlijk allemaal om wat jij belangrijk vind aan een auto. Wist je dat er online verschillende testen te vinden zijn waarmee je het juiste merk en model voor jou kunt vinden? Aan de hand van een aantal vragen wordt dan gekeken naar welk merk en model bij jou past. Natuurlijk is zo’n test niet hét wondermiddel en hoef je verder niets meer te doen. Heb je al een voorkeur voor een merk, dan kijk je natuurlijk als eerst bij dat merk. Je bent dan alweer een stapje verder in jouw zoektocht. Maar maakt het jou niet zoveel uit of weet je het simpelweg gewoon niet, dan kun je beter eerst naar de verschillende opties kijken. Wil je bijvoorbeeld een benzine of diesel motor? En weet je wel goed wat de voor- en nadelen daarvan zijn? Denk ook eens aan het type motor, zoals zuinig en klein of juist krachtig maar niet zuinig. Ook airconditioning of climate control kan een belangrijk aspect zijn, net zoals een automatische versnellingsbak.

Nieuw of occasion?

Heb je duidelijk voor ogen wat je wilt, dan heb je nu de keuze voor een nieuwe auto of tweedehands. Een occasion is voordeliger in aanschafprijs en heeft een lagere afschrijving. De kosten van onderhoud en reparaties kunnen daarentegen wel weer hoger uitvallen. De restwaarde van de auto hangt af van onder andere de leeftijd, kilometerstand, het onderhoud en de staat van de auto. Houdt hier dus goed rekening mee. Mijn favoriet? De volvo v60 occasion!