Een hoortoestel is iets dat veel mensen op latere leeftijd gaan gebruiken omdat hun gehoor achteruit gaat. Jaarlijks schaffen zo’n 150.000 mensen een hoortoestel aan. De markt voor hoortoestellen is dan ook groot. Tegenwoordig worden steeds kleinere hoortoestellen verkocht met meer en meer snufjes wat het dragen van zo’n apparaatje eigenlijk best wel hip maakt! Schaamte voor het dragen van een hoortoestel hoeft er dan ook helemaal niet meer te zijn. Hieronder worden de drie populairste hoortoestellen van vandaag omschreven.

De Signia Silk 7x

De Signia Silk 7x is één van ’s werelds kleinste hoortoestellen dat op dit moment op de markt verkrijgbaar is. Bang dat het apparaat wordt gezien is dus niet nodig! Dit maakt de Signa Silk dan ook enorm populair. De Signa Silk 7x staat bekend om zijn goede ruisonderdrukking, water- en stof bestendigheid en windruis- en rumoeronderdrukking. Wat het toestel daarnaast erg populair maakt is het feit dat het apparaat op afstand te bedienen is door de audicien of door een app op je telefoon. Zo kunnen instellingen op afstand worden aangepast en is een bezoek aan de audicien niet meer nodig!

Philips HearLink 9000 IIC hoortoestel

De Philips HearLink 9000 IIC is ontworpen om inspanning bij het luisteren naar gesprekken te verminderen. De Philips Hearlink zorgt ervoor dat gesprekken weer gemakkelijk kunnen worden gevolgd. Dit wordt gedaan door lawaai en omgevingsgeluiden af te zwakken en om spraak te versterken. Daarnaast is de Philips Hearlink hypermodern omdat het toestel kan worden verbonden met je telefoon, tablet of televisie. Benieuwd naar dit hoortoestel? Het is mogelijk om het hoortoestel kosteloos een aantal maanden op proef te dragen. Daarnaast is de garantie voor dit apparaat vijf jaar en zijn controles door de audicien inbegrepen.

Audio Service Quix 12 G5

De Audio Service Quix 12 GB is kleiner dan zijn voorganger. Dit zorgt ervoor dat het hoortoestel niet wordt gezien bij het dragen. De Audio Service Quix 12 G5 is uitermate geschikt voor mensen met eenzijdig gehoorverlies. Dit komt door de ingebouwde CROS-functie. De CROS-functie zorgt ervoor dat het apparaat geluid (signalen) van het goed horende oor doorstuurt naar het slecht horende oor. De Audio Service Quix 12 G5 staat ook bekend om zijn bluetooth verbinding. Het hoortoestel kan via bluetooth verbonden worden met telefoons, televisies, speakers en meer! Het voordeel van de Audio Service Quix 12 G5 is dat dit toestel bij de meeste zorgverzekeraars om een vergoeding kan worden gevraagd. Dit maakt de aanschaf van het toestel een stuk voordeliger!