Als kind kun je ontzettend veel dingen sparen. Denk aan knikkers, voetbalplaatjes, barbies of games. Wat onder veel jongeren erg populair was, was het sparen van pokemon kaartjes. Tijdens elke pauze had iedereen zijn dubbele kaartjes mee zodat er geruild kon worden. Het uiteindelijke doel was natuurlijk om uiteindelijk zoveel mogelijk pokemon packs te hebben. Voor je verjaardag heb je wellicht wel eens een pokemon premium collection box of een pokemon knuffel gevraagd, omdat je zo fan was van deze cartoon. Hoe komt het nou eigenlijk dat pokemon kaartjes zo populair zijn geworden en hoe zijn deze ontstaan. Daar vertellen we je in dit artikel alles over.

Het ontstaan

De eerste set pokemon kaarten is al een hele lange tijd geleden ontstaan. In 1966 werd de eerste set geproduceerd in Japan. Op deze kaarten stonden populaire opdrukken van pokemon zoals Pickachu, Bulbasour, Squirtle, Charmander en Mew. De set werd geproduceerd als onderdeel van de pokémon trading card game. Het duurde niet lang voordat andere landen hier lucht van kregen en de plaatjes werden ontzettend populair. Drie jaar na de publicatie van de eerste set in Japan, werd de eerste set in de Verenigde Staten gepubliceerd. Tegenwoordig worden er elk jaar nieuwe pokemon plaatjes uitgebracht.

Wat is nou eigenlijk ene pokémon kaartje

De pokemon kaartjes worden gebruikt in de pokémon trading card game. Het is dan ook logisch dat er op het kaartje zelf veel informatie te vinden valt. Het kaartje vertelt je namelijk de spelwaarde. Je hebt drie verschillende soorten pokémon kaartjes, namelijk de kaart met het pokémon plaatje, de trainer kaart en de energy kaart. De kaarten met het pokémon plaatje zijn het meest uitgebreid. Linksboven staat het evolutie niveau en de naam van de pokémon. Rechtsboven kun je het type vinden en de hoeveelheid HP-punten. Natuurlijk staat er op dit kaartje ook om welke pokémon het gaat en welke schade deze pokémon kan aanrichten. Deze kaart alleen is niks waard, je hebt namelijk een energiekaart nodig die bij de pokémon matcht. Alleen dan kan er aangevallen worden. Er zijn verschillende energiekaarten. Denk hierbij aan water, vuur of een psychic aanval. Niet elke energiekaart gaat met elke pokemon kaart samen. De laatste kaart in de pokémon trading card game zijn trainer kaarten. Hierop staat een afbeelding en een aantal voordelen van de desbetreffende kaart. Met deze kaarten kun je dus het pokémon trading card game spelen, wat tot de dag van vandaag er populair is.