Als je binnenkort naar een ontwikkelingsland op vakantie gaat en je wilt beschermen tegen verschillende virussen door je te laten vaccineren, dan maak je zeker een verstandige keuze. In veel ontwikkelingslanden waaronder India en Senegal komen nog steeds veel vervelende virussen voor die schadelijk en zelfs dodelijk kunnen zijn. Jaarlijks overlijden in deze landen dan ook meer dan honderdduizend mensen door deze vreselijke virussen. Dat er nog steeds zoveel vervelende virussen voorkomen in deze landen, heeft te maken met dat er vaak sprake is van vervuiling en een slechte gezondheidszorg. 

 

Bezoek de website van het RIVM 

Als je wilt weten welke vaccinaties je moet nemen om jezelf te beschermen tegen verschillende virussen, dan kan je het beste de website van het RIVM bezoeken. Op de website van het RIVM kan je het land waar je naartoe op vakantie gaat, aangeven. Vervolgens krijg je een lijst te zien met welke virussen in dat land voorkomen en welke vaccins het RIVM aanraadt. Ook weet je direct hoe je bepaalde virussen kan voorkomen door bijvoorbeeld voldoende je handen te wassen of niet buiten de deur te eten. 

 

Bescherm je tegen Gele koorts 

Een van de meeste bekendste en meest gevaarlijkste virussen die voorkomen in ontwikkelingslanden, is Gele koorts. Gele koorts wordt voornamelijk verspreid door muggen aangezien mensen elkaar niet kunnen besmetten. Gele koorts is zo gevaarlijk dat 50% van de besmette mensen komt te overlijden. Helaas is er ook geen medicijn voor en dat maakt het erg gevaarlijk. Jaarlijks overlijden er miljoenen mensen door een gele koorts besmetting, terwijl dit met preventief vaccineren voorkomen had kunnen worden. Een hepatitis b vaccinatie of een gele koorts vaccinatie kan je aanvragen via je huisarts, maar ook via de website van het RIVM. 

 

Zijn bijwerkingen gevaarlijk?

Veel mensen vragen zich af op bijwerkingen gevaarlijk kunnen zijn. Dat is een logische gedachte en omdat veel mensen het antwoord niet weten, laten zij zich niet vaccineren. Het is belangrijk om te weten dat er inderdaad enkele gevaarlijke bijwerkingen zijn, maar dat deze bijwerkingen vrijwel nooit voorkomen. Vaccinaties worden op tienduizenden mensen getest, voordat ze daadwerkelijk op de markt gebracht word. De kans dat je dus last krijgt van een zeldzame of een gevaarlijke bijwerking, is dan ook nihil. Als je wilt weten wat de mogelijke bijwerkingen zijn, dan kan je het beste de website vaccinatiewijzer.nl bezoeken.