Als je in de bouw werkt dan zul je beamen dat werkkleding een belangrijke element is in prettig en effectief werken. Niet alleen om warm te blijven, maar vaak is het echt een verlengstuk van je gereedschap. Tenminste als je goede werkkleding hebt wel uiteraard en dat is gelukkig zeker te verkijken op de markt. Een mooi voorbeeld hiervan is de snickers werkbroek. De meest verkochten werkbroek in Europa en ook in Nederland hebben ze een groot marktaandeel. Ze zijn vooral zo succesvol omdat vanaf het ontstaan er een duidelijke focus is op de functionaliteit en kwaliteit van de werkkleding en zeker bij de snickers werkbroek is dat goed gelukt. In dit blog vertellen we daar meer over.

Het ontstaan

Dit merk is eigenlijk best wel op een grappige manier ontstaan en met een reden die ze nu nog steeds succesvol maakt. Het is namelijk oorspronkelijk opgericht door een Italiaanse elektricien die zeer ontevreden was over het aanbod van de werkkleding op dat moment. Hij was daarbij vooral niet tevreden over de kwaliteit en de functionaliteit van de kleding op dat moment. Met die gedachte is hij gestart met het idee dat beter te doen en werkkleding op de markt te brengen waar maximaal aandacht is besteed aan de kwaliteit en functionaliteit. Deze focus hebben ze tot aan de dag van vandaag waar weten te maken en dat heeft ze een zeer sterke positie in deze markt gegeven. Ze investeren en besteden veel aandacht aan innovatie en hebben hierdoor inmiddels meerdere patenten op hun naam staan. Zo hebben ze een speciale elastische stof ontwikkeld die ook behoorlijk sterk is. De snickers werkbroek is vaak van deze stof gemaakt. De draagbaarheid van deze broeken is heel fijn waardoor je er makkelijk in kunt bewegen en dus ook beter je werk kunt doen.

Andere praktische zaken van de snickers werkbroek

Uiteraard zijn er nog veel meer praktische zaken bij de snickers werkbroek. Bijna voor iedere beroepsgroep in de bouw hebben ze een broek met handige functionaliteiten voor die beroepsgroep. Denk daarbij aan de timmerman waar een handige hamerlus aan de broek bevestigd zit die bij de linkshandigen ook aan de linkerkant zit. En waar spijkerzakken op bevestigd zitten zodat je spijkers mee kunt nemen die niet in je been gaan prikken. En voor de beroepen die de broek extreem belasten is er materiaal gebruikt wat enorm slijtvast is. Zo denken ze aan veel details die belangrijk zijn voor het werken in de bouw.